حافظ   خیابان جامی   خیابان شیخ هادی   پلاک ۱۸۶ marker ۰۲۱-۶۱۶۹۴۰۰۰  درمانگاه شبانه روزی درنیان حافظ شیخ هادی جمهوری منطقه 11


درمانگاه زنان و زایمان درنیان

خدمات زنان و زایمان درنیان

رشته زنان و زایمان یکی از شاخه تخصصی بالینی پزشکی است که به پیش گیری، تشخیص، درمان و پیگیری بیماری های دستگاه تناسلی و تولید مثل زنان، بیماری های پستان مرتبط، عوامل موثر بر سلامت این اعضا، مراقبت و درمان طبی و جراحی مناسب می پردازد.

در گذشته دانش کافی برای تشخیص بیماری‌های زنان وجود نداشت؛ اما در حال حاضر، با رشد این شاخه از علم پزشکی، پزشکان متخصص زنان زایمان و نازایی با افزایش آگاهی مردم و به خصوص زنان، در شناخت و درمان به موقع بیماری‌ها و عواملی که بر سلامت آن ها تاثیرگذار است، کمک می‌کنند. همچنین به مراقبت، درمان طبی و جراحی مناسب در حین بارداری، زایمان طبیعی و عارضه دار یا در موارد مورد نیاز می‌پردازند. پزشکی زنان در زمینه مسائل مربوط به زنان مانند ناباروری، حفظ سلامتی در دوران باردار، بارداری و زایمان، اختلالات دستگاه ادراری مثل بی‌اختیاری، سرطان دستگاه تناسلی، سرطان سینه، تومورهای مربوط به بارداری، سلامت پیشگیرانه، جراحی زنان، جراحی زیبایی زنان، سقط جنین، حاملگی خارج از رحم، تشخیص به موقع بیماری‌های جنسی، عفونت‌های مقاربتی، ناهنجاری‌های مادرزادی، بی اختیاری ادرار و مدفوع، پارگی رحم، فیبروئید رحم، کیست‌های دستگاه تناسلی می‌پردازد.

سوالات متداول

به بانوان باردار توصیه می شود که در زمان حاملگی از دوزهای بالای این ویتامین استفاده نکنند زیرا خطر افزایش زایمان زود رس را فراهم می کند ، به بانوان باردار توصیه می شود که از انواع میوه ها و سبزیجات در این دوران استفاده کنند.

خیر این یک باور غلط در زنان باردار است ، ممکن است اشعه ها برای جنین ضرر داشته باشند اما باعث سقط نمی شوند.

بله ،این امکان وجود دارد و ممکن است بارداری صورت بگیرد. در واقع پریود به معنای عدم باروی نیست

در مواردی که IUD به مدت طولانی در رحم باقی بماند ، در بقیه موارد بلافاصله پس از برداشته شدن IUD حاملگی باید اتفاق بیفتد بنابراین در صورتیکه بارداری صورت نگرفت باید به متخصص زنان و زایمان مراجعه نمایید.

باکره بودن مانعی بر اینکه شخص باردار نشود نمی باشد بنابراین در صورت برقرار رابطه زناشویی بدون اینکه پیشگیری کنید وجود دارد .

جه زمانی باید به دندانپزشکی مراجعه کنیم؟

اصولا افراد زمانی به دندانپزشکی مراجعه می کنند که مشکلی در دهان و یا دندانهای خود داشته باشند که این کاملا اشتباه است. چون وقتی شما در این زمان به دندانپزشکی مراجعه می کنید ممکن است دیگر کار از کار گذشته باشد و یا دندان شما یا قابل نگهداری نباشد و یا با صرف هزینه زیادی درمان شما انجام گیرد. لذا توصیه می شود هر چه سریع تر برای خود یک دندانپزشک خوب انتخاب کرده و برای معاینه و طرح درمان اولیه به ایشان مراجعه کنید. در این زمان از دندانپزشک خود بخواهید که تمامی کارهایی که باید برای سلامت دهان و دندان خود انجام دهید یا به اصطلاح طرح درمان اولیه را به شما بگوید ( که این مورد به صورت خودکار در کلینیک دندانپزشکی آرکا به صورت رایگان ، انجام می شود ) و بعد هر چه سریع تر نسبت به انجام آنها اقدام کنید. در مرحله بعد برای سالم ماندن دندانها و همچنین سلامت دهان خود هر ۶ ماه یک بار برای چکاپ دوره ای به دندانپزشک خود مراجعه کنید.

تفاوت میان متخصص و دندان پزشک عمومی در چیست؟

دوره دندانپزشکی عمومی دوره ای شش ساله است که برخی از دندانپزشکان پس از پایان این مدت و درادامه در آزمون دوره های تخصصی پذیرش دستیار ( رزیدنت ) سه تا پنج ساله شرکت کرده وبعد از قبولی در یکی از رشته های مربوطه متخصص می شوند . در ایران متخصصین مورد تایید وزارت بهداشت و سازمان نظام پزشکی کلمه متخصص را در مهر طبابت خود قید می کنند . فلوشیب های تخصصی دوره هایی است که دندانپزشکان طی می کنند و در یکی از تخصص های دندانپزشکی مهارت بیشتری پیدا می کنند ولی مدرک تخصصی نخواهند گرفت ، هر چند ممکن است مانند یک متخصص ، خدمات تخصصی دندانپزشکی را انجام دهند. با مراجعه به کلینیک دندانپزشکی آرکا ، شما می توانید به صورت یکجا تمامی تخصص های دندانپزشکی را پیش روی خود داشته باشید و در هنگام طرح درمان اولیه ، متناسب با خدماتی که نیاز دارید به پزشکان مختلف کلینیک ارجاع داده خواهید شد.

دندانپزشک کودکان چه کاری انجام می‌دهد؟

دندانپزشک کودک خدمات جامعی را در زمینه سلامتی دهان و دندان کودک انجام می‌دهند که شامل آزمایشات دهان و دندان کودکان مثل ارزیابی پوسیدگی دندان های کودک در سنین مختلف، ارائه توصیه ها و مراقبت های پیشگیرانه که شامل تمیز کردن و انجام درمان های فلورایدی و توصیه های غذایی مناسب برای بهداشت دهان و دندان می‌باشد. دادن مشاوره های لازم در مورد عادت های غلط مثل مکیدن انگشت، ارزیابی و درمان های اولیه برای صاف کردن دندان ها و رفع و اصلاح مشکلات ارتودنسی، ترمیم نقص ها و پوسیدگی‌های دندان ها، کنترل و درمان بیماری های لثه و درمان آسیب های دهانی جز وظایف دندانپزشک می باشد. متخصص دندانپزشکی اطفال می‌تواند با بررسی به موقع شرایط دهان و دندان کودکان نسبت به عوارضی که ممکن است ناشی از بیماری هایی مانند دیابت، اختلالات قلبی مادر زادی، کام شکاف دار، آسم، تب یونجه و اختلالات بیش فعالی باشد والدین کودک را برای درمان مطلع نماید.

نقش خانواده در آمادگی کودک برای اولین معاینه دندانپزشکی چیست؟

خانواده می‌تواند نقش مهمی در آمادگی کودک برای اولین معاینه دندانپزشکی داشته باشد و این کار نباید محدود به زمان مراجعه به دندانپزشک اطفال شود بلکه باید از قبل پیش زمینه های این کار انجام شود مثلا پدر یا مادر سعی کنند در زمان مراجعه به دندانپزشک، پس از هماهنگی با پزشک، کوک را همراه خود به مطب دندانپزشک ببرند تا کودک به صورت ملموس کار معاینه دندان والدین یا نزدیکان خود را ببیند. والدین سعی کنند برای آماده کردن کودکان خود برای مواجه با دندانپزشک اطفال مطالعه داشته و برای این کار از کتاب ها و منابع موجود در فضای مجازی استفاده کنند. والدین حتی المقدور سعی کنند برای ترساندن بچه از لفظ آمپول زدن استفاده نکنند و بچه خود را از پزشک نترسانند. والدین می‌توانند با خرید اسباب بازی‌هایی در قالب وسایل دندانپزشکی به بررسی و معاینه دندان‌های خود و کودک پرداخته و به کودکان اجازه دهند در نقش دکتر دندان های آن ها را معاینه کند.‌ والدین و کودکان دندان‌های یکدیگر را جلو آینه با انگشت به هم نشان دهند. برای مراجعه به دندانپزشک اطفال نباید عجله کرد بلکه قبل از مراجعه باید اطمینان حاصل کرد که کودک از آمادگی لازم برخوردار بوده و در شرایط روحی خوبی قرار دارد.

یک دندانپزشکی خوب باید دارای چه خصوصیاتی باشد؟

1. بهداشت محیط دندانپزشکی اصلی ترین و اولین رکن در انتخاب یک دندانپزشکی می باشد. در وحله اول به دنبال مطب یا کلینیکی باشید که از عدم انتقال عفونت در آن مطمئن شوید و بدانید که در آن عمل استریلیزاسیون به خوبی انجام می گردد . 2. داشتن بخشهای مختلف و مجزا از همدیگر یکی دیگر از معیارهای انتخاب یک دندانپزشکی خوب است. این بخشها عبارتند از: اتاق انتظار- بخش پذیرش- بخش درمان- بخش استریلیزاسیون 3. دارا بودن وسایل و امکانات به روز دنیا 4. داشتن پرسنل دلسوز و با مهارت 5. داشتن دندانپزشکان دلسوز، مجرب و با اخلاق ( ترجیحا در همه زمینه ها ) 6. وجود رادیولوژی (تک دندان) در داخل فضای دندانپزشکی 7. تعرفه متناسب با کیفیت انجام خدمات دندانپزشکی 8. نزدیکی به منزل یا محل کار شما یا حداقل سهولت در مسیر رفت و آمد به دندانپزشکی

ایمپلنت چیست؟

ایمپلنت جایگزین مصنوعی دندان است که امروزه به عنوان درمان استاندارد برای پر کردن جای خالی دندانها در نظر گرفته میشود. ایمپلنت دندان یک میله کوچک پیچی شکل است که طی یک عمل جراحی در داخل استخوان فک فرو میرود تا به استخوان اطراف جوش خورده و آماده نگه داشتن تاج مصنوعی دندان شود. در واقع پایه ایمپلنت به عنوان ریشه دندان عمل میکند و روکش دندان به عنوان تاج دندان. بنابراین ایمپلنت نیازی به تکیه بر دندانهای اطراف ندارد و در داخل استخوان فک ثابت می ماند. فرایند جوش خوردن استخوان به ایمپلنت را یکپارچگی استخوان (osseointegration) میگویند.

جراحی دندان عقل

یکی از متداول‌ترین درمان‌های دندانپزشکی را جراحی دندان عقل می‌دانند. در واقع پزشکان برای جلوگیری از ایجاد درد دندان یا خرابی دندان‌های دیگر کشیدن دندان عقل را به بیمار پیشنهاد می‌کنند‌. معمولا برای کشیدن دندان عقل، بیمار باید تحت جراحی قرار بگیرد. جراحی دندان عقل با استفاده از بی‌حسی و آرام‌بخش انجام خواهد شد. اما در بعضی از موارد ممکن است، بیمار تحت بیهوشی عمومی قرار بگیرد. معمولا دندان پزشک برای این کار برشی را در لثه ایجاد می‌کند و سپس دندان عقل را خارج خواهد کرد. پس از آن با استفاده از نخ‌هایی که قابل جذب هستند محل برش، بخیه خواهد شد.

لمینت

لمینت های دندان عملکردی مشابه روکش ها دارند و گاهی اوقات این دو اصطلاح به جای هم استفاده می شوند. لمینت ها از این نظر متفاوت هستند که بسیار نازک تر هستند و برای قرار دادن آنها نیاز به برداشتن مینای کمتری دارند. لمینت ها را می توان به عنوان روکش چینی پیشرفته نامید زیرا هر دو عملکرد و مزایای مشابهی دارند. با این حال، هنگام قرار دادن لمینت ها، مینا و ساختار دندان نیازی به تغییر ندارد. در حالی که این ممکن است در دراز مدت برای سلامت دندان بهتر باشد، لمینت ها هنوز هم معایبی دارد. در حالی که لمینت‌ها فقط به ضخامت لنزهای تماسی و جایگزین نازک‌تری برای روکش‌های چینی هستند، وقتی روی دندان‌ها قرار می گیرند بدون تغییر دندان می‌توانند حجیم شوند. همچنین معمولاً گران‌تر از روکش‌های چینی هستند.

کامپوزیت

کامپوزیت دندان ( dental composite ) یک درمان در دندانپزشکی می باشد که به منظور ترمیم شکستگی، پوسیدگی و رفع ترک،تغییر سایز، فرم و رنگ دندان استفاده می شود. کامپوزیت دندان ماده ای خمیری شکل از جنس رزین هم رنگ دندان است که بر روی دندان فرم داده می شود و به کمک اشعه مخصوص سفت می شود.

ارتودنسی

ارتودنسی دندان، شاخه ای از علم دندانپزشکی است که با دندانهایی که به درستی رشد نکرده اند و یا فضای کافی برای رشد نداشته اند، سروکار دارد. درمان ارتودنسی شامل استفاده از بریس، براکت، سیم و …. برای بهبود ظاهر و عملکرد دندان ها و محافظت از دندان در برابر پوسیدگی است.

عصب کشی

عصب کشی جزو خدمات و درمان‌های تخصصی دندانپزشکی است. این درمان زمانی انجام می‌شود که پوسیدگی و عفونت به ریشه دندان رسیده باشد و پالپ دندان را از بین برده باشد. این عفونت و پوسیدگی باعث درد شدیدی می‌شود که شما به مطب دندانپزشک می‌کشاند. البته گاهی هم دندانی که به عصب رسیده

پروتز دندان

روتز دندانی نوعی وسیله دندانپزشکی است که جای دندان از دست رفته را می‌گیرد یا نقص دندان را می‌پوشاند. این وسایل دندانپزشکی شامل ایمپلنت دندان، تاج، پل، دندان مصنوعی و روکش دندان است. برخی از این پروتزها قابل جابجایی در دهان و برخی دیگر