آزمایشگاه درنیان

آزمایشگاه مرکز درمانی درنیان با فعالیت تخصصی تشخیص طبی واقع در خیابان جامی خیابان شیخ هادی در فضایی به متراژ250 متر مربع دارای قسمتهای پذیرش ، سالن انتظار ، نمونه گیری ، اتاق استراحت و یک سالن فنی شامل بخش های هماتولوژی ، بیوشیمی و هورمون بوده ودارای یک اتاق شامل بخش میکروب شناسی و بیوشیمی ادرار و انگل شناسی و آنالیز اسپرم می باشد که در سال 1394 تاسیس گردید

سوالات متداول

آیا آزمایشات حتما بایستی صبح انجام شود؟

بیشتر آزمایشات را در هر ساعتی از روز میتوان انجام داد مشروط بر اینکه شرایط آن آزمایش از قبیل ساعت ناشتایی رعایت شود.

آیا امکان دارد نتیجه یک آزمایش در آزمایشگاه های مختلف، متفاوت باشد؟

از آنجائی که در آزمایشگاه های مختلف از دستگاه ها و کیت های مختلف استفاده می شود و در برخی موارد حتی در یک ازمایشگاه بدلیل نبودن کیت مارک قبلی مجبور به استفاده از کیت با برند دیگری شود از این رو نرمالها و واحدهای ان ازمایش با هم فرق میکند و در نهایت جوابها متفاوت می شوند البته نمی توان منکر این موضوع باشیم که جوابها به علت سهل انگاری پرسنل – استفاده نکردن از کیت های مرغوب و خطاهای ازمایشگاهی با هم متفاوت باشند از اینرو مشتریان بایستی با بصیرت بیشتری نسبت به انتخاب ازمایشگاه مبادرت ورزند.

آیا تعرفه ازمایشگاهها بایستی با هم یکی باشند؟

بدلیل استفاده از تجهیزات وکیتهای متنوع تخصصی در بعضی از ازمایشگاهها که این وسایل و کیت ها ارزششان چندین برابر می باشد تعرفه های جداگانه تصویب گردیده از این رو قیمتها متفاوت می باشند.

آیا برای ناشتا بودن بایستی دارو هم قطع شود؟

به هیچ وجه داروی خود را قطع نکنید . در برخی آزمایشات مانند تست تنفسی اوره و یا اندازه گیری کاتاکولامین های ادرار، مصرف برخی داروها باعث تداخل در نتیجه تست میشود که در اینصورت آزمایشگاه لیست داروهای فوق را در اختیار مراجعین قرار میدهد که با پزشک معالج مطرح گردد و مورد صلاحدید قرار گیرد.

برای آزمایش قند چند ساعت ناشتایی لازم است؟

برای آزمایش قند ۱۲-۱۰ ساعت ناشتایی کافی است. زمان ناشتایی بیشتر از این مقدار، برخلاف تصور میزان قند را بالا می‌برد

چکاپ خون شامل چه تست هایی است؟

با آزمایش چکاپ کامل امکان تشخیص سلامتی و زودرس بسیاری از بیماریها امکان پذیر می گردد. تشخیص زودرس بیماریها به علت میسر ساختن درمان موثرتر ، کاهش عوارض بیماریها و نیز کاهش هزینه های درمانی امروزه در علم پزشکی مورد توجه فراوان قرار گرفته است. در چکاپ کامل با شناسایی عوامل خطر ساز مانند افزایش کلسترول و قند خون می توان از ابتلا به بیماریهای قلبی یا پیشرفت آنها جلو گیری کرد. افزایش کلسترول خون با افزایش خطر سکته های قلبی و مغزی همراه است. بنابراین اطمینان از طبیعی بودن میزان کلسترول خون به خصوص برای افراد بالای 50 سال ضروری است.این تست ها شامل : آزمایشهای غربالگری کلسترول: کلسترول ، LDL، HDL ،تری گلیسرید آزمایشهای بررسی سلامت کبد: بیلی روبین، پروتئین، آلبومین، آنزیم های کبدی،HBs Ag،HBs Ab ،GGT ،… شمارش کامل سلولهای خون CBC : به منظور تشخیص کم خونی ، ناقلین تالاسمی ،… آزمایش های بررسی عملکرد تیروئید و دیابت: قند ناشتا ، هموگلوبین A1c ، T4، TSH،T3 آزمایش های بررسی سلامت کلیه و مجاری ادراری: اوره ، کراتینین ،eGFR ، آنالیز ادرار و کشت ادرار و… آزمایش مدفوع و خون مخفی: برای تشخیص زودرس سرطان روده بزرگ آزمایش غربالگری بدخیمی: PSA, Free PSA برای پروستات ، CA 125 و پاپ اسمیر برای خانمها می باشد.

غربالگری چیست ؟

آزمایشات غربالگری مجموعه ای از تست های خون و سونوگرافی است که به منظور بررسی سلامت جنین و غربالگری گروه های پرخطر از لحاظ بیماری های عفونی، سندروم داون و برخی دیگر از نقایص ژنتیکی و ناهنجاری های فیزیکی در ماه های مختلف بارداری انجام می شود.

تست بارداری

آزمایش بارداری بتا برای تشخیص باردار بودن یا بررسی مشکلات بارداری انجام می‌شود. در این آزمایش میزان هورمون HCG یا هورمون بارداری تعیین می‌شود. این هورمون پس از لقاح در بدن تولید شده و ۱۰ روز بعد از لقاح می‌توان با آزمایش خون وجود آن را تشخیص داد. اگر سطح عدد بتا بالاتر از ۵ باشد، نشانه بارداری است.

بیومارکرهای قلبی چیست؟

بیومارکرهای قلبی موادی هستند که در هنگام آسیب یا استرس وارد خون می شوند. اندازه گیری این بیومارکرها برای کمک به تشخیص سندرم حاد کرونری (ACS) و ایسکمی قلبی، شرایطی که با جریان خون ناکافی به قلب مرتبط است، استفاده می شود.

آزمایش پاتولوژی

آزمایشات پاتولوژی ، آزمایشات خون ، ادرار ، مدفوع و بافت های بدن را تحت پوشش قرار می دهد. یک پاتولوژیست نتایج آزمایشات خون و پاتولوژی را تفسیر و به دنبال ناهنجاری هایی است که ممکن است به بیماری ، مانند سرطان و سایر بیماری های مزمن ، یا خطرات سلامتی مانند پیش دیابت اشاره داشته باشد.

آزمایش سرولوژی

سرولوژی و تست های سرولوژی، آزمایش خون است به منظور بررسی آنتی بادی ها در خون. انواع مختلفی از تست های سرولوژی وجود دارد که به تشخیص بیماری های مختلف کمک می کند. تمامی تست های سرولوژی یک وجه مشترک دارند و آن هم اهمیت دادن به پروتئین های موجود در سیستم ایمنی بدن می باشد. سیستم ایمنی بدن با تخریب عوامل بیگانه و خارجی که منجر به بروز بیماری می شوند، مسئول حفظ سلامت بدنی می باشد..

میکروب و انگل شناسی

استرینگ تست یا آزمایش انگل شناسی یک آزمایش است که برای تشخیص انواع مختلف انگل‌ها و ایجاد بیماری‌های آنها در بدن انسان و حیوانات استفاده می‌شود. این آزمایش به وسیله یک نمونه خون انجام می‌شود، عموماً از رگ دست یا بازو گرفته می‌شود.

تومورمارکر

تومور مارکرها موادی هستند که در سطوح بالاتر از حد طبیعی در خون، ادرار یا بافت های برخی از افراد مبتلا به سرطان یافت می شوند. این مواد که به آنها نشانگرهای زیستی نیز گفته می شود، می توانند توسط تومور ساخته شوند. آنها همچنین می توانند توسط سلول های سالم در پاسخ به تومور ساخته شوند

تست عفونت مقاربتی

بیماری‌های مقاربتی (STD) عفونت‌هایی هستند که بیشتر از طریق فعالیت جنسی از جمله بعضی از رابطه های جنسی منتقل می‌شوند. برخی از عفونت ها می توانند از طریق تماس شخصی نزدیک، مانند بوسیدن، یا از طریق مادر به فرزند متولد نشده اش سرایت کنند. بیماری های مقاربتی توسط باکتری ها، ویروس ها یا انگل ها ایجاد می شوند. سالانه میلیون ها آمریکایی به نوعی از STD مبتلا می شوند که نیمی از تشخیص ها در نوجوانان و جوانان بین سنین 15 تا 24 سال رخ می دهد. بیماری های مقاربتی شایع شامل کلامیدیا، سوزاک، تبخال تناسلی، HIV و عفونت HPV (ویروس پاپیلومای انسانی) است.